Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής - Επεισόδιο 84 με ελληνικούς υπότιτλους. Δείτε το trailer και περίληψη επεισοδίου

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής - Επεισόδιο 84 με ελληνικούς υπότιτλους


Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής - Επεισόδιο 84 με ελληνικούς υπότιτλους. Μάθετε τι θα γίνει στο πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν, από εκεί που σταμάτησε το σίριαλ ο ANT1.


Σουλεϊμάν ο Μεγελοπρεπής - Δείτε το trailer του 84ου επεισοδίου



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ TRAILER:
Μιχριμάχ: Μαλκότσογλου!
Νιγκιάρ: Ο Ρουστέμ, αυτή τη στιγμή, είναι με την Σάχ Σουλτάν. Βρέθηκαν στο μαρμάρινο κιόσκι. Απ' ότι φαίνεται, κοιτάζει πολύ πιο ψηλά.
Σάχ Σουλτάν: Από 'δω και στο εξής, δεν θα υπηρετείς τη Χουρρέμ, θα υπηρετείς εμένα.
Ματρακτσί: Μη χαίρεσαι πολύ. Θα έρθει η μέρα που θα γυρίσει ο τροχός.
Ρουστέμ: Τώρα είναι η δική μου εποχή, Ματρακτσί.
Μαχιντεβράν: Ο θλιβερός θάνατος του Ιμπραήμ Πασά πρέπει να γίνει παράδειγμα σε όλους μας. Ειδικά σε σένα, επειδή του μοιάζεις πολύ...
Μπαλί Μπέη: Μια απόπειρα δολοφονίας ετοιμάζεται εναντίον σας...


Σουλεϊμάν ο Μεγελοπρεπής - Δείτε το 2ο trailer του 84ου επεισοδίου


Σαχ Σουλτάν: Ιμπραήμ. Πάργαλη Ιμπραήμ! Ιμπραήμ: Μπορώ να δω ότι η αγάπη σας για μένα μετατράπηκε σε μίσος.
Σαχ Σουλτάν: Είμαι σίγουρη ότι το αίμα δεν θα παραμείνει πουθενά.
Χατιτζέ: Δεν έχω τίποτα να πω για κάποιον τόσο αισχρό, σαν κι εσένα.
Μιχριμάχ: Προσέξτε τα λόγια σας, Σουλτάνα μου.
Χατιτζέ: Τι είπες εσύ;
Μιχριμάχ: Δεν μπορείτε να προσβάλλετε έτσι την Βαλιντέ μου.
Σουμπούλ: Ο Εξοχότατος Σουλτάν Σουλεϊμάν Χαν...
Σουλεϊμάν: Επέστρεψε στο παλάτι σου, Χατιτζέ.
Μαχιντεβράν: Η Χουρρέμ έχει πολύ μεγάλη δύναμη, την οποία παίρνει από τον Εξοχότατο.
Σαχ Σουλτάν: Και εξαιτίας ποιανού έγινε αυτό;
Γκιουλφέμ: Μην ανησυχείτε, Σουλτάνα μου, σήμερα αυτό το θέμα θα λυθεί.



Αναλυτική Περίληψη - Επεισόδιο 84

Ο Σουλεϊμάν ανακοινώνει στην Σαχ Σουλτάν και τον Λουτφί Πασά ότι θα τους παραχωρήσει ένα παλάτι, όλο δικό τους, για να μένουν εκεί. Ο Μερτζάν Αγά ενημερώνει τη Σαχ Σουλτάν ότι στο χαρέμι διοργανώνεται ένα γλέντι και η Σαχ μένει έκπληκτη. Την ίδια στιγμή, η Χατιτζέ καταφθάνει στο παλάτι και σταματάει το γλέντι, φωνάζοντας και κατηγορώντας τη Χουρρέμ. Αμέσως μετά, το μέρος της Βαλιντέ της παίρνει η Μιχριμάχ, όπου λέει στην Χατιτζέ να προσέχει τα λόγια της. Ο Εξοχότατος ακούει όλες τις φωνές και ζητάει από τη Χατιτζέ να γυρίσει στο παλάτι της και της λέει ότι αυτός έδωσε την άδεια για το γλέντι.

Ο Μεχμέτ παραπονιέται και λέει στον αδερφό του ότι ήθελε να πάει για εκπαίδευση και ότι αυτός τον εμπόδισε. Ο Μουσταφά του λέει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσει τις αιματηρές μάχες για το θρόνο και ότι θέλει πάντα το καλό του. Η Χουρρέμ είναι στεναχωρημένη που την κατηγορούν για το θάνατο του Ιμπραήμ και παραπονιέται στον Εξοχότατο. Η Μιχριμάχ βρίσκεται με τον Τασλί Τζαντί και εκείνος της λέει ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουν ο ένας τον άλλον για πάντα. Η Χατιτζέ και η Μαχιντεβράν μιλάνε με την Ντιάνα Χατούν και η Χατιτζέ της λέει να σκοτώσει το συντομότερο τη Χουρρέμ.

Η Νιγκιάρ πηγαίνει στον τάφο του Ιμπραήμ και του λέει ότι ακόμη τον αγαπάει και εκείνη τη στιγμή έρχεται η Σαχ και της λέει να συνομωτίσουν εναντίον της Χουρρέμ και η Νιγκιάρ δέχεται. Ο Μπαλί Μπέη εμφανίζεται στον Εξοχότατο και τον πληροφορεί για τις εξελίξεις και ότι οι Βενετοί του έστησαν ενέδρα και έτσι καταλαβαίνουν όλοι ότι το έκανε ο Πάπας. Ο Αγιάς Πασά προτείνει στον Εξοχότατο να κάνει τον Ρουστέμ, Μπεϊλέρμπεη του Ντιγιαρμπακίρ.

Η Μιχριμάχ κλείνεται στο δωμάτιο της μετά το συμβάν με τον Τασλί Τζαντί και δέχεται μόνο τη μητέρα της η οποία της λέει οτι ο Τασλί διάλεξε την πίστη του απέναντι στον ηγεμόνα Μουσταφά και άφησε στην άκρη τον έρωτά του. Ο Εξοχότατος πηγαίνει στον Καδή Εφέντη και του λέει ότι δεν έχει καλούς ύπνους και δεν έχει ήσυχη τη συνείδησή του. Ο Καδής τον επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού κοιμόταν.


Ο Λουτφί Πασάς και η Σαχ Σουλτάν δηλώνουν υπέρ του ηγεμόνα Μουσταφά και της Μαχιντεβράν και τους λένε ότι θα τους υποστηρίξουν και δεν θα αφήσουν τη Χουρρέμ, μέσω του Ρουστέμ, να κάνει ότι θέλει.

Ο Εξοχότατος δίνει την εντολή στη Χουρρέμ, να βρει ένα παλάτι για την Σαχ και τον Λουτφί. Η Χατιτζέ Σουλτάν δεν έχει καθόλου καλούς ύπνους και γενικά δεν κοιμάται τα βράδια. Η Σαχ Σουλτάν, όμως, της επιβεβαιώνει ότι όποιος τα έκανε όλα αυτά θα πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα. Η Ντιάνα Χατούν φέρνει το φάρμακο για τον ηγεμόνα Τζιχανγκίρ και έτσι τη γνωρίζει η Χουρρέμ Σουλτάν και μαθαίνει ότι είναι Κάλφα.

Στο καπηλειό, ο Νασούχ Εφέντη συζητάνε με τον Μπαλί Μπέη για τον Ρουστέμ, ο οποίος διορίστηκε ως Μπεϊλέρμπεης στο Ντιγιαρμπακίρ. Η Νιγκιάρ μπαίνει στο χαρέμι, λέγοντας ότι την κάλεσε ο Σουμπούλ και λέει στον Σουμπούλ ότι πρέπει να δει επειγόντως τη Χουρρέμ Σουλτάν. Στο μεταξύ, η Σαχ Σουλτάν συναντιέται με τον Ρουστέμ στο μαρμάρινο κιόσκι, όπου η Σαχ τον συγχαίρει για τον διορισμό του και του λέει ότι ξέρει όλα όσα έχει κάνει για να πεθάνει ο Ιμπραήμ. Επίσης, του λέει ότι δεν θα τα αποκαλύψει, αλλά με τον όρο ότι δεν θα υπηρετεί πια τη Χουρρέμ αλλά αυτήν.

Ο Σουμπούλ οδηγεί τη Νιγκιάρ στη Χουρρέμ Σουλτάν και έτσι η Νιγκιάρ ενημερώνει τη Χουρρέμ ότι ο Ρουστέμ έχει βρεθεί στο μαρμάρινο κιόσκι με την Σαχ Σουλτάν. Η Χουρρέμ της λέει γιατί της τα λέει όλα αυτά και η Νιγκιάρ ως δικαιολογία της λέει ότι θέλει να της βρει το παιδί. Αμέσως μετά, η Σαχ Σουλτάν συναντά τη Νιγκιάρ και της λέει εάν την πίστεψε η Χουρρέμ και η Νιγκιάρ λέει ότι αν η Σουλτάνα μιλήσει με τον Ρουστέμ θα καταλάβει.

Ο Ηγεμόνας Μουσταφά και η Μαχιντεβράν ετοιμάζονται και φεύγουν για τη Μανίσα, αποχαιρετώντας τον Εξοχότατο. Η Μιχριμάχ βλέπει τον Μαλκοτσόγλου, ο οποίος αρχικά δεν τη γνωρίζει. Η Χουρρέμ μιλάει με τον Ρουστέμ και ο Ρουστέμ της κρύβει αυτό που του είπε η Σαχ Σουλτάν, μόνο και μόνο για να μην στεναχωρήσει τη Σουλτάνα του άδικα (δηλαδή ότι από 'δω και στο εξής θα εξυπηρετεί τη Σαχ) και έτσι υπάρχει μια παρεξήγηση και η Χουρρέμ νομίζει ότι κάτι τρέχει με τον Ρουστέμ και ότι μπορεί να την προδώσει. Ο Μαλκοτσόγλου προτείνει στον Εξοχότατο να πάρει μέτρα ασφαλείας, έτσι ώστε να μην μπορέσει ο Πάπας να τον κάνει τίποτα.

Στο μεταξύ, το μνημόσυνο για τα σαράντα του Ιμπραήμ έφτασε και πολύς κόσμος μαζεύεται στο παλάτι της Χατιτζέ. Ο Μερτζάν Αγά έρχεται μέχρι εκεί και η Σαχ Σουλτάν του λέει να γυρίσει πίσω στο παλάτι για να μην γίνει τίποτα που να μην το γνωρίζει η ίδια. Έτσι, ο Μερτζάν Αγά επιστρέφει στο παλάτι Τοπκαπί και πηγαίνει στο δωμάτιο της Χουρρέμ Σουλτάν η οποία δεν είναι εκεί και βρίσκεται στο Χαμάμ. Η Ντιάνα Χατούν έχει αναλάβει δράση και σκοτώνει έναν Αγά, ο οποίος φυλάει την είσοδο του Χαμάμ και στη συνέχεια μπαίνει μέσα την ώρα όπου και η Χουρρέμ βρίσκεται εκεί. Σκοτώνει άλλη μια παλλακίδα αθόρυβα και τώρα μένει η Χουρρέμ Σουλτάν...


Πηγή: Muhtesem Yüzyil-Σουλεϊμάν Ο Μεγαλοπρεπής ΑΝΤ1 TV

Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.