Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Karadayi Καρανταγί ( 1ο Επεισόδιο - 2η σεζόν): Ολόκληρο το επεισόδιο 37 με ελληνικούς υπότιτλους. Όλοι οι διάλογοι

Karadayi Καρανταγί ( 1ο Επεισόδιο - 2η σεζόν): Ολόκληρο το επεισόδιο 37 με ελληνικούς υπότιτλους. Όλοι οι διάλογοι στα ελληνικά








Αίθουσα Δικαστηρίου

M: Δεν είναι ο πατέρας μου αυτός που σκότωσε τον Σουλειμάν, εγώ τον σκότωσα. Ο πατέρας μου δέχτηκε την κατηγορία για με σώσει από την αγχόνη…ο πραγματικός δολοφόνος είμαι εγώ.
N: Mαχίρ!
N Jr.: Καρανταγί
F: Ησυχία αλλιώς θα εκκενώσω την αίθουσα του δικαστηρίου. Κύριε Μαχίρ, έχετε κατανοήσει πλήρως τις συνέπειες της ομολογίας σας, έτσι δεν είναι;
M: Ναι κυρία Δικαστά.
F: Εντάξει τότε, εξηγήστε πως σκοτώσατε τον Εισαγγελέα Σουλειμάν.
M: Εκείνη τη μέρα ήταν ο αρραβώνας μου, και πήγα στο κουρείο με τον Ισμέτ, και ύστερα έλαβα τα νέα ότι ο κύριος Εισαγγελέας μου τηλεφώνησε. Πήγα στο Δικαστήριο. Δεν ήταν κανένας μποστά από το γραφείο του κ. Σουλειμάν, και δεν είδα ούτε τη Σερρά. Μπήκα στο δωμάτιο. Ύστερα μου εξήγησε γιατί μου τηλεφώνησε…όταν μου εξήγησε για τα γεγονότα σχετικά με τη μητέρα μου, έχασα το μυαλό μου, λογοφέραμε, και μετά έχασα την ψυχραιμία μου και τον σκότωσα.
F: Εντάξει…και αυτός ο Ισμέτ που ισχυρίζεστε είναι ο μάρτυρας σας εδώ;
E: Ναι κυρία Δικαστά, και θα καταθέσει γι'αυτά που εξήγησε ο Μαχίρ.
F: Προχωρήστε κύριε Ισμέτ, ορίστε Ισμέτ, ας ακούσουμε απο εσάς τι έγινε την ημέρα του φόνου.

Τουργκούτ και Σερρά.

T: Θα καταθέσεις εναντίον μου, είναι όντως έτσι;
S: ''Κουνά καταφατικά το κεφάλι της''
T: Εντάξει τότε, πήγαινε, πήγαινε πες τους … Ωστόσο, κανένας δεν θα πάρει στα σοβαρά τα λόγια σου, κανένας δεν θα χρησιμοποιήσει τις ''λέξεις'' σου για να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον ενός σημαντικού Εισαγγελέα … πήγαινε.
S: Δεν είπα ότι μόνο θα καταθέσω…έχω μια απόδειξη για την επιβεβαίωση της μαρτυρίας μου(θυμάται τον Σουλειμάν που έλεγε πως ο Τουργκούτ το έκανε)
T: Ποια είναι η απόδειξη που κρύβεις τόσο καιρό από εμένα, αναρωτιέμαι;...
S: Αν είσαι πολύ περίεργος, τότε πρέπει να έρθεις στο δικαστήριο και να μάθεις τι είναι μαζί με τους υπόλοιπους..
T: Έχεις τόση μεγάλη εμπιστοσύνη στον ευατό σου; Και είσαι τόσο έξυπνη που δεν με παίρνεις στα σοβαρά, λοιπόν, είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν θα καώ μόνος αν όλα βγουν στο φως. Συνωμοσία, απόκρυψη αποδείξεων, παρεμπόδιση της διακιοσύνης…θα φυλακιστείς για τουλάχιστον 10 χρόνια. Λοιπόν, τι θα συμβεί στην κόρη σου όταν πας φυλακή; Ο πατέρας της δεν είναι εδώ, κι αν φύγεις κι εσύ; Είναι γνωστό ότι η μητέρα σου είναι πολύ μεγάλη, τι θα συμβεί αν δεν αντέξει αυτόν τον πόνο και ξαφνικά πεθάνει; Για να δούμε…η μητέρα ενός παιδιού στη φυλακή, το Γαλλικό σχολείο, αμφιβάλλω ότι θα την κρατήσουν εκεί. Δύστυχο κορίτσι!! όλη της η ζωή θα καταστραφεί. Είμαι σίγουρος πως έχεις όλες τις πιθανότητες που έδωσα εφόσον τόλμησες να σχεδιάσεις και να κρύψεις αποδεικτικά στοιχεία πίσω από την πλάτη μου.
S: Ούτε εσύ μου συμπεριφέρθηκες σωστά, έτσι δεν είναι Τουργκούτ;
T: Εντάξει, τιμώρησέ με τότε, άντε!! Αλλά, με αυτή τη φωτιά, θα μας κάψεις και τους δυο, μην τολμήσεις να το ξεχάσεις αυτό!

Ο Νεντζτέτ στη φυλακή

N: Φύλακα, το είπες στην κυρία Δικαστή;
G: Υπομονή…ο φύλακας δεν είναι εδώ.
N: Εγώ είμαι ο φύλακας το καταλαβαίνεις; Εγώ είμαι…τώρα πήγαινε με σε ένα τηλέφωνο, έχω να πω κάτι επείγον στην κυρία Δικαστή.

Γιασίν & Ορχάν
Οι άνθρωποι λένε πως έχασε πολύ αίμα και πρέπει να καλέσουν ασθενοφόρο.

Πίσω στο Δικαστήριο

I: Μετά από αυτό, ο Μαχίρ επέστρεψε στο μαγαζί, και μου είπε να μην πω σε κανέναν ότι είχε φύγει. Και εγώ δεν είπα τίποτα. Είναι ο αγαπημένος μου αδερφός και κάνω ό,τι λέει. Αυτά είναι όλα όσα είχα να πω κυρία Δικαστά.
F: Εντάξει…κύριε Ισμέτ, εκείνη τη μέρα, ο Μαχίρ ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον κύριο Σουλειμάν; Κύριε Ισμέτ, καταλάβατε την ερώτηση μου; Ομολόγησε ο Μαχίρ τη δολοφονία;
I: Όχι, δεν το είπε.
F: Είστε σίγουρος;
I: Ναι, δεν είπε τίποτα
F: Εντάξει τότε, μπορείτε να καθήσετε.
M: Τιμωρείστε με, σκότωσα τον Εισαγγελέα. Ο πατέρας μου είναι αθώος, ήθελε απλώς να με προστατέψει, αλλά δεν μπορώ πλέον να ζω με αυτό το βάρος.
N: Είναι ψέμα, ψέμα κυρία Δικαστά, ο γιος μου δεν είναι δολοφόνος.
M: Πατέρα, μη!
N: Δεν είσαι, ησυχία. Θάβεις τον εαυτό σου, μη δέχεσαι ένα έγκλημα που δεν διέπραξες.
S: Θεέ, αρκετά, μη μας δοκιμάζεις, πήρες τον άντρα μου, σε παρακαλώ μην πάρεις τον γιο μου μακριά, σε παρακαλώ.
F: Θα δώσω την απόφαση μου μετά από ένα 15λεπτο διάλειμμα.

Φεριντέ και 2 δικαστές

Ένας από τους δικαστές λέει πως είναι σοκαρισμένος, ο Μαχίρ τους είπε ψέματα πριν, κάλυψε την ταυτότητα του για να αποκρύψει το έγκλημα. Αυτό μπορεί να μην ξεπερνά το γεγονός ότι ο Μαχίρ μπορεί να είναι ο πραγματικός δολοφόνος.

Η Μπαχάρ στο γραφείο της Φεριντέ

B: Φεριντέ…τα κάνει όλα για τον πατέρα του, το ξέρουμε και οι δυο αυτό.
F: Γράφει κανείς τη θανατική ποινή του για να σώσει τον πατέρα του, Μπαχάρ;
B: Αν είναι ο Μαχίρ, τότε ναι, το κάνει, είναι διαφορετικός…δίνει την ψυχή του γι'αυτούς που αγαπά. Θα έπρεπε να ήσουν αυτή που το γνωρίζει πολύ καλά. Είσαι σαν αυτόν, έχεις μεγάλη καρδιά. Φεριν΄τε, ξέρω ότι δεν μοιράζεσαι μαζί μου αυτά που σκέφτεσαι, αλλά αυτή η κατάστασή σου με τρομάζει…δεν σκέφτεσαι να σπάσεις το στυλό σου στην υπόθεση του Μαχίρ, σωστά Φεριντέ;
F: Μπαχάρ, που είναι ο Μαχίρ;
B: Κάτω..
F: Πρέπει να του μιλήσω, αλλά κανένας δεν πρέπει να μάθει γι'αυτό, θα με βοηθήσεις;
Ύστερα ο Τουργκούτ μπαίνει μέσα.
T: Ξέρω πως είμαι το τελευταίο άτομο που θες να δεις τώρα, αλλά έπρεπε να έρθω και να σε προειδοποιήσω ότι αν δεν κλείσεις αυτή την υπόθεση σήμερα, θα σε βλάψει…θα σε κατηγορήσουν για ευνοιοκρατία…( τα συναισθήματα της έχουν γίνει εμπόδιο) το τηλέφωνο χτυπά, ο Τουργκούτ απαντά για να ακούσει το Νετζνέτ να λέει πως άλλαξε γνώμη, και χρειάζεται να της μιλήσει.

Μαχίρ και Ναζίφ

N: Aπό πότε άρχισες να θεωρείς τον ευατό σου μεγαλύτερο από τη μοίρα;(… είναι ακριβώς σαν αυτοκτονία, και ο Μαχίρ δεν φοβάται πλεόν το Θεό…είναι η ίδια τιμωρία) Αμέσως, θα πας στην κυρία Δικαστή και θα της πεις ότι λες ψέματα και αυτό το θέμα θα κλείσει μια για πάντα…Διαφορετικά!!! Δεν έχω γιο που τον λένε Μαχίρ!
M: Αλλά μπαμπά....
N: Τίποτα δεν αξίζει την ψθχή σου…ένας γιος έχει καθήκοντα, έτσι και ο πατέρας…με έχεις σταματήσει μέχρι αυτή τη μέρα, αλλά αυτό είναι διαφορετικό….δεν θα σε συγχωρέσω Μαχίρ.

Η Μπαχάρ πείθει το φύλακα ότι η Φεριντέ πρέπει να μιλήσει στον Μαχίρ.

Η Φεριντέ πηγαίνει να δει τον Μαχίρ.

M: Φεριντέ;!
F: Μου έχει απαγορευτεί ακόμα και μια λέξη να σου πω.
M: Αυτή δεν ήταν πάντα η υπόθεση κυρία Δικαστά;
F: Τι κάνεις Μαχίρ; Γιατί είπες ότι τον σκότωσες;
M: Φεριντέ, ξέχνα πως με γνωρίζεις, η δικαιοσύνη και η απόφαση σου δεν πρέπει να επηρεαστούν. Κρίνε με σα να μη με ήξερες ποτέ.
F: Προσπαθείς να κερδίσεις περισσότερο χρόνο, στο τέλος της ημέρας, οποιαδήποτε απόφαση δεν θα πραγματοποιηθεί αμέσως, μπορεί να πάρει και μήνες. Στο μεταξύ, ο πατέρας σου θα βγει έξω, κι εσύ θα ψάχνεις για μια διέξοδο.
M: Μαυρομάτα μου…αυτή ίσως να είναι η τελευταία μας συνάντηση…είμαι σίγουρος πως θα με συγχωρέσεις μια μέρα...

F: Επιστρέψατε στο σπίτι της κυρίας Καντέρ μετά την πυρκαγιά; Ζήτησα την έκθεση από την πυροσβεστική υπηρεσία. Ελπίζω να αποδεικνύεται ότι η φωτιά ήταν εμπρησμός. Ύστερα θα μπορέσω να ξεκινήσω τις ερωτήσεις για ένα στημμένο παιχνίδι προς την οικογένεια σου και να αποδείξω πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
M: Δηλαδή με πιστεύεις;
F: Τι σημασία έχει. Έφτιαξες μια ιστορία..είπες ψέματα..και τώρα λες πως σκότωσες κάποιον ..λέγοντας σε ολόκληρη την πόλη πως σκότωσες τον Γενικό Εισαγγελέα.Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την αθωότητα σου..έχεις ένα κίνητρο..έχεις έναν μάρτυρα. Θα με κάνεις να υπογράψω τα έγγραφα της εκτέλεσής σου..ΓΙΑΤΙ; Γιατί το κάνεις αυτό Μαχίρ; Γιατί στεναχωρείς όλους όσους σε αγαπάνε;
M: Αγάπη μου.
F: Έχεις μια τελευταία ευκαιρία, απλώς μπες μέσα τώρα και αρνήσου όλα όσα είπες νωρίτερα.
M: Άσε με Φεριντέ, τιμώρησέ με για το έγκλημα και άφησε ελεύθερο τον πατέρα μου.

Σκηνή Δικαστηρίου

F:Ακόμα επιμένετε για τη δήλωσή σας;
M: Ναι.
F: Γνωρίζετε ότι η παραπλάνηση του δικαστηρίου είναι έγκλημα;
M: Ναι το γνωρίζω.
F: Έχω μια τελευταία ερώτηση, την ημέρα του εγκλήματος, πριν σκοτώσετε τον Γενικό Εισαγγελέα, εγώ κι αυτός πίναμε καφέ, έχυσα τον καφέ μου σε όλο το πουκάμισό του, είχε έναν μεγάλο σκούρο λεκέ στο πουκάμισό του, είμαι σίγουρη πως το παρατηρήσατε.
M: Ναι το παρατήρησα..
F: Εντάξει, που βρισκόταν;
M: όπως είπατε, ήταν σε όλο το πουκάμισο.
F: Που συγκεκριμένα;
F: Σας παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος: Μπήκατε μέσα στο γραφείο και είχατε έναν καβγά με τον κ.Σουλειμάν, έτσι δεν είναι; Οπότε έπρεπε να είχατε παρατηρήσει που ήταν.. Που ήταν; Σκεφτείτε για ένα λεπτό αν θέλετε.
M: Ήταν στη μέση πάνω στο στήθος του.
F: Ποιο ήταν το μέγεθός του;
M: Το μέγεθος μιας παλάμης.
F: Ποτέ δεν ήρθατε στο δικαστήριο εκείνη τη μέρα Μαχίρ Καρά και δεν σκοτώσατε τον κ. Σουλειμάν. Λέτε ψέματα.
M: ίσως να θυμάμαι πράγματα με λάθος στοιχεία..
F: Όχι ψεύδεστε. Τίποτα σαν αυτό δεν συνέβη.Ποτέ δεν ήπια καφέ μαζί του και ποτέ δεν τον έχυσα στο πουκάμισό του, όλοι όσοι γνώριζαν τον θανόντα γνωρίζουν ότι ποτέ δεν άγγιζε τέτοια πράγματα λόγω της ασθένειας με την καρδιά του. Παραπλανήτε το δικαστήριο και επιμένετε στο να συνεχίζετε με αυτόν τον τρόπο. Θα σας κάνουμε να το μετανιώσετε αν το ξανακάνετε ή αν λάβετε τη δικαιοσύνη ελαφρά. Τώρα σκεφτείτε το μέχρι το τέλος του δικαστηρίου.

F: Καλέστε τον κ.Έρολ, συναταξιούχος ειδικός στις πυρκαγιές.

Η Φεριντέ ζητά από τον κ.Έρολ να δώσει την επαγγελματική του γνώμη σχετικά με το τι συνέβη. Ο εμπειρογνώμονας στη φωτιά επιβεβαιώνει ότι βρήκε 3 μπουκάλια βενζίνης γύρω από το σπίτι που χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσου τη φωτιά και είναι σίγουρα εμπρησμός και όχι ατύχημα.

F: Δεδομένου ότι το δικαστήριο είναι πεπεισμένο για τη δολοφονία της κ. Νιχάν και της κόρης της, σταματάμε την κατάθεση μαρτυριών και αυτή η υπόθεση θα επηρεάσει άμεσα την υπόθεση του Ναζίφ Καρά έχουμε αποφασίσει να παρατείνουμε τη σύλληψη του υπόπτου και θα έχουμε μια νέα ακρόαση στις 15 Μαΐου 1974 στις 9:30, ώστε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η έρευνα και να συζητήσουμε για τα νέα αποδεικτικά στοιχεία.
Woman: Δεν δώσατε δικαιοσύνη στον κ.Σουλειμάν, βασανίζετε την ψυχή του πάλι!!! Αρκετά με εσάς που υπερασπίζεστε τον δολοφόνο.

Μαχίρ και Ναζίφ φεύγουν από το δικαστήριο και μπαίνουν σε διαφορετικά περιπολικά καθώς πάνε σε ξεχωριστές φυλακές. Ο Μαχίρ μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή..

Σκηνή Φεριντέ Σαφιγέ

Η Σαφιγέ ευχαριστεί την Φεριντέ για την προσπάθεια της να σώσει τον άντρα και τον γιο της από την εκτέλεση και την περιγράφει ως ένα θαύμα για την οικογένειά της. Η Σαφιγέ υπόσχεται στην Φεριντέ ένα καλύτερο μέλλον με το γιο της και λέει ότι η ευτυχία και η αγάπη είναι μέσα στις δυνατότητές τους.

Νετζντέτ κ Τουργκούτ
Επισκεπτήριο στη φυλακή.

T: Η Φεριντέ είναι απασχολημένη και ήρθα εγώ, τώρα κάτσε κάτω και πες μου ποια είναι η συμφωνία; Μη μένεις σιωπηλός. Έρχεται για σένα! Κατάφερε να μεταφερθεί εδώ. Είναι εδώ για σένα, για να σε πιάσει..μείνει ήρεμος και δείξε μου πόσο πιστός είσαι. Κοίταξε με, θα χρησιμοποιήσω την επιρροή μου για να σε προστατέψω επειδή σ'αγαπώ.
Necdet: Δακρύζω!
T: Το ήξερες ότι η κοπέλα του Ίμπο ήθελε να δώσει την κατάθεσή της; ..Είδε ότι εσύ τον σκότωσες. Την σταμάτησα, αν δεν το είχα κάνει θα είχες κρεμαστεί από τώρα, το έκανα επειδή δεν πρέπει να πεθάνεις, είσαι έξυπνος άντρας, δεν είσαι;
Ο Τουργκούτ σχεδιάζει να μεταφέρει τον Μαχίρ σε άλλη φυλακή.
Necdet: Πρέπει να κάνω ένα τηλεφώνησα!
Ο Νετζνέτ δίνει διαταγές μέσω του τηλεφώνου να σκοτώσουν την κοπέλα του Ίμπο.

Νταυλάν και Ναζίφ στη φυλακή.

N: Έσωσε τον Μαχίρ από το κρέμασμα, όχι μόνο αυτό, ήταν μάρτυρας..ξέρεις Νταυλάν, ποτέ δεν ήμουν θυμωμένος με τον Μαχίρ και όταν είπε πως το έκανε….. ήμαρτον ήμαρτον...
D: Έλα, πες το και καταράσου τον να αισθανθείς καλύτερα.
N: Ως εκ τούτου, η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε και η Φεριντέ έχει αποδείξει ότι η φωτιά ήταν εμπρησμός.
D: Iαν είναι αρκετά έξυπνη, θα ξέρει ότι δεν διέπραξες αυτό το έγκλημα..η ελευθερία είναι κοντά μου, ίσως να είναι και πιο κοντά σε σένα φίλε μου, και θα φύγουμε από εδώ μαζί...άκου αν αυτό γίνει όπως είπα θα κάνω τον Νετζντέτ να κάνει θυσία και θα βάλουμε το αίμα στο πρόσωπό μας..Αχ ευγενικέ μου, αν αγαπούσες τη φήμη, θα ήσουν ήδη γνωστός.
Nazif: Δεν ενδιαφέρομαι..ο Μαχίρ κι εγώ, 'οταν ερχόμασταν σου έστελνε χαιρετίσματα..είπε πως δεν εμπιστεύεται τον Νετζντέτ
D: Γιατί;
N: Τον ρώτησα αλλά δεν είπε ..μετά ήρθε η αστυνομία και το ξέχασα.
D: Περίεργο! Από που ήρθε αυτό;!!

Ο Μπουλέντ βρήκε τα πράγματα του και κατάλαβε πως η Ιλκνούρ ξέρει για την εξαπάτηση.
Του είπε πως δεν μπορεί να τον συγχωρέσει.

Η Φεριντέ επισκέπτεται τον Μαχίρ στη φυλακή

F: Πως κατάφερες να μπεις σε αυτή τη φυλακή; Ποιος σε βοηθάει; Πρέπει να μου πεις.
M: Σύμπτωση.
F: Iείναι σύμπτωση που βρίσκεσαι στην ίδια φυλακή με τον Νετζντέτ; Ο άντρας που μου είπες να ερυενήσω;! Το σχέδιο σου είναι να τον κάνεις να μιλήσει. Μπορείς να πεις ψέματα σε όλους αλλά όχι σε μένα, γιατί ξέρω καλύτερα απ'όλους πόσο καλός ψεύτης είσαι! Θέλεις να με τρελάνεις; Πρώτα μου λες να ερευνήσω αυτόν τον άντρα και τώρα μου λες να μην εμπλέκομαι;
M: Ναι, θα το φροντίσω, έχεις δίκιο.
F: Δεν είναιαρκετό για μένα να έχω δίκιο! Ακόμα κι αν το μέλλον του πατέρα σου είναι σε κίνδυνο αυτή είναι και δική μου υπόθεση.Οπότε αν ξέρεις κάτι γι'αυτόν τον άντρα, πρέπει να μου πεις κι αν κάποιος σε βοήθησε να μεταφερθείς σε αυτή τη φυλακή, πρέπει να μου δώσεις το όνομά του.
M: Δεν θέλω να σου πω ψέματα, έκανες ήδη ότι μπορούσες. Μην μου κάνεις άλλες ερωτήσεις.

Ο Τουργκούτ στην αίθουσα δικαστηρίου

Man: Με ζητήσατε;
Turgut: Πού είναι η έκθεση σχετικά με την πυρκαγιά που συνέβη στο σπίτι της Νιχαν Αλτον;;
Άντρας: Προστέθηκε στη δικογραφία κύριε
T: Φέρ'την μου αμέσως!
Τουργκούτ (στο τηλέφωνο): Η φωνή σου πρέπει να κλείσει για τα καλά.
Άντρας: Τι είναι όλη αυτή η οργή;
T: Όλα θα τακτοποιηθούν με τον τρόπο που ήθελα, είπες!! Η φωτιά έπρεπε να θεωρηθεί ως ατύχημα! Τι είναι όλη αυτή η ηλιθιότητα και ο μη επαγγελματισμός;! Διόρθωσέ το αμέσως!!

Ο Μαχίρ μαχαιρώνει τον Νετζντέτ με ένα στυλό

Mahir: Ο κόσμος είναι μικρός Νετζντέτ..αν υπάρχει κάποιος που τρέχει, τότε κάποιος είναι από πίσω του.
N: Γεια..σε περίμενα αδερφέ Μαχίρ.
M: Δεν ήρθα να κουβεντιάσουμε Νετζντέτ, γνωρίζεις πολύ καλά γιατί ήρθα.. .. δεν θα φύγω πριν μάθω..ήρθα και ρισκάρω τη ζωή μου. Ένας από εμάς θα βγει από εδώ ασφαλής..αυτός που είναι γραφτό να μείνει ζωντανός θα ζήσει..Τώρα πες μου πριν πεθάνεις ποιος είναι πίσω από αυτό;
N: Η ψυχή που είναι πολύτιμη, δεν θα μιλήσω πριν μου εγγυηθείς τη ζωή μου.
M: Ποιος το λέει αυτό;
Τύπος: Τον μαχαίρωσε με ένα στυλό.
Άντρας: Τρέξε..φύλακα.
N: Δεν θα πάω πουθενά.. σωστα; Έχω λίγη υπομονή.
M: Παίζεις μαζί μου, σωστά;
Φύλακας: Τι συμβαίνει εδω; Σήκω!
M: Τίποτα..συζητάμε.
O: Σε τραυμάτισε;
N: Είμαι καλά.
O: Έλα.
M: Θα συναντηθούμε ξανά Νετζντετ.

Η Φεριντέ στο δωμάτιο της, η Κεριμε μπαίνει μέσα.

Feride: Τελικά η αγάπη δεν είναι το παν. Το να μην πιστεύεις ή να μην εμπιστεύεσαι αρκεί για να παραιτηθείς από την αγάπη. Σήμερα συνειδητοποίησα ότι ούτε κι εσύ με εμπιστεύεσαι Μαχίρ.
K: Μπράβο κορίτσι μου! Μας άφησες μόνους στην πιο ευτυχισμένη μέρα του πατέρα σου..το να μένεις μακριά από την οικογένειά σου..δεν ήταν κάτι που περίμενα από σένα.
F: Μητέρα σε παρακαλώ συγχώρεσε με απόψε..δεν υπάρχει κανένας που διαπίστωσε την απουσία μου εκτός από σένα.
K: Ονειρεύεσαι Φεριντέ..ο πατέρας σου σε ζητούσε για ώρες..Τι ντροπή!!

Ο Νετζντέτ στο τηλέφωνο ρωτλα για την Γκιουλ, την κοπέλα του Ίμπο

N: Τα κατάφερες; Την βρήκες;
Αντρας: όχι αδερφέ, μπήκε σε ένα ταξί, ήμουν από πίσω...
N: Εάν είναι απαραίτητο θα την βρείτε ακολουθώντας τη διαδρομή της. Όταν η δουλειά γίνει και τελειώσει,σπεύσε αμέσως να μου πεις τα νέα. Έλα, πίσω στη δουλειά.
M: Κατάλαβα αδερφέ, αύριο η δουλειά θα τελειώσει, μην ανησυχείς.

Στο πάρτι για την προαγωγή του Μεχμέτ σε υπουργό

Ο άντρας που μιλά με τον Μεχμέτ συζητά για την κατάσταση της χώρας, πως υποφέρει η οικονομία και πόσο πιστεύει ότι ο Μεχμέτ θα αλλάξει τη χώρα. Νομίζει πως ο Μεχμέτ έχει πάρει ήδη τη θέση. Ο Μεχμέτ τον ευχαριστεί για τα καλά του λόγια.

Η Φεριντέ πηγαίνει να συγχαρεί τον πατέρα της.

MS: Πόσο όμορφη είσαι κόρη μου..
F: Ευχαριστώ. Συγχαρητήρια, είμαι σίγουρη πως θα κερδίσεις.
MS: Ευχαριστώ. Αλλά όπως ξέρεις δεν κάθεσαι μόνος σε σημαντικές πολιτικές θέσεις. Η οικογένεια πρέπει να είναι στο πλευρό του υποψηφίου. Και γι 'αυτό πρέπει επίσης να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα.
F: Πάντα κάνω ότι μπορώ για σένα..
MS:Το ξέρω όμορφη κόρη μου. Μόνο εσύ είσαι στο πλευρό μου σε αυτό το σπίτι.

Ο Μπουλέντ έρχεται στο σπίτι, και εκφράζει τη λύπη του για ό, τι έκανε. Ρωτά αν μπορεί να μπει μέσα, η Ιλκνούρ αρνείται. Κι ενώ ο Μπουλέντ είναι έτοιμος να φύγει, φτάνει ο Ορχάν, που αναγκάζει την Ιλκνούρ να αφήσει τον Μπουλέντ να περάσει. Ρωτά τον Μπουλέντ αν θέλει να πάνε μια βόλτα. Ο Ναζίφ Τζούνιορ ρωτά τη μητέρα του αν μάλωσαν ξανά. Η Ιλκνούρ το αρνείται κι εκείνος ρωτά γιατί δεν αφήνει τον μπαμπά του να μπει μέσα, θυμώνει και λέει πως αρνείται να γευματίσει.

Η Φεριντέ είναι έξω..ο Μαχίρ κοιτά τον ουρανό τη νύχτα και απαγγέλει ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ.

Ξέρετε τι σημαίνει αδικούμαι;
Αδικούμαι είναι η ειλικρίνεια.. Είναι παιδιάστικο και γι 'αυτό είναι αγνό,
Ειλικρινές.
Αδικούμαι είναι “Σ'αγαπώ”, Να αρνείσαι να παραιτηθείς.
Για μένα, ‘αδικούμαι’ σημαίνει: θύμωσα αλλά την ίδια στιγμή είμαι ακόμα εδώ, δεν φεύγω, δεν μπορώ να φύγω.
Αδικούμαι είναι να ενεργείς ντροπαλά, να είσαι κοντά, "να είναι πολύτιμος για μένα".
Αδικούμαι σημαίνει να λες ότι αγαπάς, να λες ας καταλάβουμε ο ένας τον άλλον”.
Αδικούμαι είναι ελπίδα, να αφήνεις πίσω τις αμφιβολίες, να είσαι σίγουρος.
Γι'αυτό, θα πω αυτό:
Σε αδίκησα.
Το ερωτικό σκάνδαλο του Μαχίρ και της Φεριντέ τυπώνεται και διανέμεται!

Εφημεριδοπώλης: Νέα, νέα! Ο έρωτας της κυρίας δικαστού με έναν εγκληματία! Η συνεδρίαση του συνασπισμού άρχισε! Εφημερίδες, εφημερίδες…

Ο Μαχίρ και ο Νετζντέτ στο προαύλιο της φυλακής

M: Πώς είναι το χέρι σου; Πονάει;
N: Ο πόνος έφυγε… Αν δεν μου το θύμιζες, θα το είχα ήδη ξεχάσει.
M: Ελπίζω να γλυτώσεις από τον τρελό την επόμενη φορά.
N: Ελπίζω να μην χρειαστεί.
M: Άλλαξε πολύ η φυλακή από τα 16 σου; Ήσουν στη φυλακή για τόσο πολύ καιρό για έναν φόνο που δεν διέπραξες, Νετζντέτ. Πήρες την ευθύνη. Ποιος σε φόβισε, Νετζντέτ; Εγώ επίσης πήρα την ευθύνη γι’ αυτούς που αγαπώ, για έναν σκοπό. Ποιος ήταν ο σκοπός σου, Νετζντέτ; Ο Οσμάν; Δυο ορφανά αδέρφια να μεγαλώνουν μόνα τους δεν είναι εύκολο... Μεγάλωσαν χωρίς τους γονείς τους… Ο πατέρας τους έγινε φονιάς μπροστά τους, η μητέρα τους τα εγκατέλειψε. Αλλά ο Οσμάν… Τον πήρες πίσω, μαζί σου και κοίταξέ τον τώρα… Του κατέστρεψες τη ζωή. Μεγάλωσε με έναν ηλίθιο σαν εσένα.
N: Από πού τα ξέρεις όλα αυτά, ρε;
M: Κάνουμε απλά μια κουβέντα, Νετζντέτ …Μπορεί να μην έχουμε την ευκαιρία να την κάνουμε αργότερα.
N: Φρουρέ! Γύρισέ με στο κελί μου. Πονάει το κεφάλι μου.

Ο Μεχμέτ Σαίμ και η Κεριμέ παίρνουν πρωινό

MS:Πού είναι η κόρη μου; Φεύγω. Πού είναι;

Η υπηρέτρια δίνει στον ΜΣ την εφημερίδα. Διαβάζει τα πρωτοσέλιδα για να δει αν υπάρχει κάτι σχετικό με αυτόν. Αντί γι’ αυτό βλέπει το σκάνδαλο με τη Φεριντέ. Η Κεριμέ ρωτά περί τίνος πρόκειται και οι δυο σοκάρονται. Καθώς η Κεριμέ διαβάζει το πρωτοσέλιδο «Ο Μαχίρ Καρά ομολόγησε, αλλά η Φεριντέ Σάντογλου υπερέβη το νόμο εξαιτίας αυτής της αγάπης που κράτησε για μήνες. Οι εραστές συναντιούνταν κρυφά στους διαδρόμους των δικαστηρίων»... «Πώς είναι δυνατόν;»

O Τουργκούτ μιλά στο τηλέφωνο με την κυρία Λάλε

… και της λέει ότι έχει δίκιο ό,τι και να πει, ότι η Φεριντέ τώρα έμαθε το μάθημά της και θα πρέπει να είναι πιο συνετή στις πράξεις της. Μετά της λέει να μην ανησυχεί, εκείνος θα φροντίσει ο δολοφόνος να εισπράξει την τιμωρία του.

Ο Τουργκούτ πλησιάζει στο γραφείο του Σουλεϊμάν Γιλμάζ, ενώ ακούει την φωνή της Σερά να αντηχεί:

«Μα, μόλις είπα ότι θα αλλάξω την κατάθεσή μου …Έχω ένα αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξω αυτά που θα πω "…

Ο Μελίχ μπαίνει στο δωμάτιο της Φεριντέ με την εφημερίδα στο χέρι

F: Καλημέρα, καλέ μου!
M: Δεν νομίζω ότι είναι μια καλή μέρα, κυρία Δικαστά…

Ο Μελίχ πετά την εφημερίδα πάνω στο κρεβάτι της. Η Φεριντέ τη βλέπει. Ο Μελίχ φεύγει και η Φεριντέ κοιτάζει τα νέα καταρρακωμένη.

K: Τι κάνεις ΜΣ? Θες να πάθεις καρδιακή προσβολή;
MS: Πήγαινε, φώναξέ μου την κόρη σου, κυρία Κεριμέ.
M: Έρχεται σύντομα, μπαμπά. Η αδερφή μου διάβασε το σκάνδαλο.
K: Φεριντέ μου …Υπάρχει μια εξήγηση έτσι;
F: Όχι… Αλλά δεν είναι πραγματικά όπως φαίνεται να είναι.
MS: Δεν θέλω να ακούσω τίποτα! Τίποτα από αυτά που θα πεις δεν θα με παρηγορήσει. Μου το υποσχέθηκες, αλλά δεν κράτησες την υπόσχεσή σου. Δεν θα σου το συγχωρήσω αυτό. Δεν θα σε σεβαστώ. Με νίκησες με την απογοήτευση. Με ντρόπιασες, εμένα, τον σπουδαίο ΜΣ, για έναν ανάξιο άντρα. Η πολιτική μου καριέρα καταστράφηκε! Είσαι ευχαριστημένη; Είσαι ευχαριστημένη μαχαιρώνοντας πισώπλατα τον πατέρα σου, αγαπημένη μου κόρη;

Και όλοι αφήνουν μόνη τη Φεριντέ.

Ο Ορχάν διαβάζει τα νέα

O: Να πάρει η ευχή!
S:Τι συνέβη, γιε μου;
O: Τι στο καλό! Ο έρωτας του αδερφού μου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα!
NJr.: Τι γράψανε για τον θείο μου, γιαγιά; Τι είπαν γι’ αυτόν;
O: Σύντομα, ένας δικαστής θα πάρει τη θέση της και από αύριο ο δικαστής δεν θα υπερβεί το νόμο και θα στείλει τον πατέρα μου εσπευσμένα στην κρεμάλα.
S: Θεός φυλάξοι, γιε μου! Γιατί μιλάς απαίσια πρωί- πρωί;
O: Βασικά, αυτό που είναι απαίσιο είναι η σχέση του αδερφού μου με αυτή τη γυναίκα!!! Ό,τι μας βρει, θα μας βρει από αυτήν!
S: Πώς μπορείς να είσαι τόσο τυφλός; Τόσο άδικος. Αυτή η γυναίκα για την οποία μιλάς έσωσε τη ζωή του αδερφού σου γιατί γνωρίζει καλά την καθαρή καρδιά του. Από ‘δώ και μπρος δεν θα ξαναμιλήσεις έτσι ούτε για τον αδερφό σου, ούτε για τη δικαστή Φεριντέ.

Ο Οσμάν είναι στο σχολείο και περιμένει τη Σονγκιούλ.

O: Καλημέρα… Διακόπηκε η υπόθεση; Η Σονγκιούλ γνέφει καταφατικά… Σονγκιούλ, παρεμπιπτόντως… λυπήθηκα που το άκουσα … Για σένα φυσικά. Αν χρειαστείς κάτι, όπως το να μιλήσεις γι΄αυτό…
S: Τι εννοείς, Οσμάν;
O: Φαίνεται ότι δεν άκουσες τα νέα...
S: Ποια νέα; Θα μιλήσεις;
O: Ε, ο τύπος σου… ο αστυνομικός… πυροβολήθηκε. Είπαν στο νοσοκομείο ότι η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμηl...
S: Αααααα … Γιασίν…
O: Σονγκιούλ, είσαι καλά; Ηρέμησε.
S: Πρέπει να πάω να τον δω… Πρέπει να πάω στο νοσοκομείο!
O: Εντάξει, περίμενε! Έρχομαι και γώ!

Η Φεριντέ κλαίει στο δωμάτιό της και η υπηρέτρια έρχεται και της λέει ότι κάλεσαν από το δικαστικό μέγαρο και τι πρέπει να τους πει… Είναι η Μπαχάρ στο τηλέφωνο.
F: Εμπρός;
B: Φεριντέ, καλή μου… πώς είσαι;
F: Είδες τις εφημερίδες;
B: Πώς έγινε αυτό, δεν καταλαβαίνω τίποτα, Φεριντέ… Όλα είναι λάθος δικό μου! Θα έπρεπε να είμαι πιο προσεκτική… αλλά δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό! Λυπάμαι πολύ…
F:Δεν φταις εσύ, έτσι κι αλλιώς … Μην στενοχωριέσαι.
B: Καταλαβαίνω ότι δεν έρχεσαι σήμερα. Ανέβαλα όλη τη δουλειά. Κοίτα, μην έρθεις καν, εντάξει;
F:Όλοι είδαν τα νέα, σωστά;
B: Ναι...
F: Τι είπαν λοιπόν;
B: Τι θα έλεγαν;
F: Εντάξει… είναι καλύτερα να μην γνωρίζω.
B: Φεριντέ … Θα πάρω άδεια την υπόλοιπη μέρα και θα έρθω σε σένα, τι λες; Μπορούμε να βγούμε έξω και να πάρουμε καθαρό αέρα…
F: Όχι, Μπαχάρ, θέλω να μείνω μόνη… Τα λέμε.

Ο Μεχμέτ Σαίμ μπαίνει βιαστικά στην εταιρία Gazete και ζητά τον «διευθυντή». Ρωτάει τον άνθρωπο ποιος στο διάβολο νομίζει ότι είναι για να δημοσιεύει τέτοια πράγματα για την κόρη του. Ο άνθρωπος προσπαθεί να τον ηρεμήσει και του ζητά να συζητήσουν στο γραφείο του πριν έρθει ο Σινάν. Ο Μεχμέτ Σαίμ θέλει να πάει για έναν καφέ με τον Σινάν και να συζητήσουν, αλλά ο Σινάν επιμένει να συνεχίσουν την συζήτηση από εκεί που ξεκίνησε. Ο ΜΣ απορεί για το πώς τα νέα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα και ο Σινάν δεν το αρνείται- λέει ότι είναι πολύ σοκαριστικά νέα και θα ενδιαφέρουν πολλούς αναγνώστες. Ο ΜΣ θέλει να διαψεύσει τα νέα στα πρωτοσέλιδα της έκδοσης της επόμενης μέρας, αλλά ο Σινάν αρνείται κατηγορηματικά για το λόγο ότι τα νέα ήταν σωστά και αυτοί δεν εκδίδουν ψέματα. Ο ΜΣ ζητάει από το Σινάν να ενημερώσει τον πατέρα του για αυτό το θέμα, αλλά ο Σινάν λέει ότι ο πατέρας του δεν είναι πια εδώ, αυτός είναι τώρα ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας.

Η συζήτησή του με τον Σινάν σοκάρει τον ΜΣ και παθαίνει καρδιακή προσβολή την ώρα που ο σοφέρ του ετοιμάζεται να τον οδηγήσει πίσω στο σπίτι.

Ο Ερντάλ έρχεται στο σπίτι των Καρά.

S: Ήρθες για τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων;
E: Αυτά είναι επίσης κακά νέα, αλλά ήρθα για κάτι άλλο…
S: Τι συμβαίνει;
E: Ο Γιασίν… ο φίλος του Μαχίρ…
O: Φίλος; Τι φίλος; Δεν είναι φίλος… Ο αδερφός μου γύρισε την πλάτη του στους λάθος ανθρώπους.
S: Τι συνέβη στο Γιασίν;
E: Πυροβολήθηκε μπροστά από το σπίτι του.
O: Βλέπετε, όπως το είπα! Πρέπει να είχε κάνει κάτι κακό και τιμωρήθηκε.
I: Μα γιατί;
E: Δόξα τω Θεώ είναι ζωντανός, αλλά η κατάστασή του δεν είναι τέλεια.
S: Ποιος και τι θέλει από αυτόν;
E: Δεν γνωρίζω, Σαφιγιέ... Κανείς δεν είδε ποιος τον πυροβόλησε.
Ο Ορχάν φοβάται μαθαίνοντας ότι ο Γιασίν είναι ζωντανός ακόμα, δεν μπορεί να μείνει και φεύγει βιαστικά. Ο Ερντάλ ζητά από τους Καρά να μην πουν στο Μαχίρ γι΄αυτό. Η Ιλκνούρ συνοδεύει τον Ερντάλ στην έξοδο γιατί θέλει να του ζητήσει μια χάρη, το θέμα είναι ευαίσθητο και δεν θέλει να το γνωρίζει κανένας.

Η υπηρέτρια έρχεται στη Φεριντέ και της λέει ότι ο πατέρας της υπέστη καρδιακή προσβολή και είναι στο νοσοκομείο. Η Φεριντέ πηγαίνει τρέχοντας να τον δει.

Η Σονγκιούλ και ο Οσμάν φτάνουν στο νοσοκομείο.

S: Πού είναι; Σε ποιο δωμάτιο; Ξέρεις; Πες κάτι, Οσμάν!
O: Είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στα αριστερά του διαδρόμου.
S: Δεν θα έρθεις; Εντάξει, περίμενε εδώ.

Ρωτώντας τον φίλο του Γιασίν, Κεμάλ.

S: Πώς είναι;
K: Είπαν ότι δεν είναι καλά. Ήταν στο χειρουργείο από το πρωί. Είναι ακόμα σε κόμα. Οι γιατροί λένε ότι αν ξυπνήσει, θα επιβιώσει!
S:Μπορώ να τον δώ;

Ο Κεμάλ την αφήνει να μπει μέσα
S: Δεν μπορείς να με αφήσεις… σε παρακαλώ… Μην αφήσεις το χέρι μου και μην με αφήσεις μόνη μου, σε ικετεύω.

Ο Μαχίρ ακολουθεί το Νετζντέτ στα λουτρά… Ο Νετζντέτ λέει στο Μαχίρ ότι κι αυτός θέλει να μιλήσει μαζί του αλλά περιμένει τη σωστή στιγμή. Ο Μαχίρ του λέει ότι γνωρίζει ότι αυτός είναι ο ποντικός που «πούλησε» τον Νταλιάν. Ότι ήταν έτοιμος να το πει στο Νταλιάν τότε ,όμως αποφάσισε να σιωπήσει, αλλά τώρα που ο Νταλιάν κοντεύει να βγει από τη φυλακή, ο Νετζντέτ θα έπρεπε να το σκεφτεί πολύ προσεκτικά. Ο Μαχίρ του λέει ότι δεν μπορεί να δραπετεύσει από αυτόν και ακόμα κι αν βγει από τη φυλακή εκείνος θα πει την αλήθεια ό,τι κι αν συμβεί. Θα του πει σε ποιον διάβολο πούλησε την ψυχή του. Του λέει ότι αυτό δεν είναι απειλή, μόνο μια προειδοποίηση ότι αυτός ( ο Μαχίρ ) ξέρει πολύ καλά τι είδους άνθρωπος είναι ο Νετζντέτ: ένας άνθρωπος που είναι έτοιμος να πουλήσει την ίδια του τη μάνα και να δολοφονήσει τον ίδιο του τον αδερφό όταν δουλεύει για πάρτη του. Μετά χτυπά την πόρτα και του λέει ότι αυτή ήταν η τελευταία προειδοποίηση, ο Νετζντέτ πρέπει να του τα πει όλα στην επόμενη συνάντηση.

Η Σονγκιούλ και ο Οσμάν έξω από το νοσοκομείο

S: Αν του συμβεί κάτι, δεν θα μπορέσω να ζήσω! Σε ικετεύω, Θεέ μου, σε παρακαλώ δως του την ικανότητά μου να αναπνέει, πάρε από μένα ζωή και δως την σ΄ αυτόν …Τι θα κάνω αν πεθάνει;
O: Σσσσ, μην λες τέτοια πράγματα! Δεν θα πεθάνει. Ας ελπίσουμε ότι θα ζήσει, ότι δεν θα πεθάνει. Έλα, ας φύγουμε... Ας πάρουμε λίγο καθαρό αέρα.

Ο Ορχάν προσπαθεί να μπει κρυφά στο δωμάτιο του Γιασίν, αλλά αποτυγχάνει!

Καταρρακωμένη η Φεριντέ έρχεται να δει τον πατέρα της στο νοσοκομείο. Η Κεριμέ της λέει ότι ποτέ δεν έχει ξαναδεί έτσι τον ΜΣ και την κατηγορεί ότι κατέστρεψε τον πατέρα της μέσα σε μια μέρα. Ο Μελίχ λέει στη Φεριντέ ότι είναι καλύτερα να φύγει, να μην μπει στο δωμάτιο… Ο πατέρας της είναι σε πολύ κακή κατάσταση και βλέποντά την θα χειροτερέψει. Η Κεριμέ συμφωνεί και της λέει επίσης ότι δεν θέλει να την βλέπει εκεί και της λέει να πάει σπίτι.

Ο Ορχάν προσπαθεί να κρύψει το όπλο όταν η Σονγκιούλ μπαίνει μέσα. Έχει φέρει το φαγητό για τον Αζμί. Ο Ορχάν τη ρωτά γιατί δείχνει τόσο λυπημένη και εκείνη απαντά ότι επειδή πήρε χαμηλό βαθμό στην Άλγεβρα.

Η Φεριντέ πάει να δει τον Μαχίρ

M: Φεριντέ, καλώς ήρθες! Φεριντέ;
F: Το είδες αυτό;
Ο Μαχίρ διαβάζει τον τίτλο: «Ο μυστικός έρωτας ανάμεσα στη δικαστή και τον εγκληματία»…
M: Ππππώς έγινε αυτό, Φεριντέ; Με ποιο δικαίωμα το έγραψαν αυτό; Και να ψεύδονται κι από πάνω; Εμείς μόνο μιλούσαμε για την υπό..υπόθεση!
M:Συγγνώμη, αγάπη μου! Συγγνώμη, για κάθε καταστροφή που έφερα στο δρόμο σου...Ενώ το μόνο που ήθελα ήταν να σε κάνω ευτυχισμένη, κατέληξα να σε πληγώσω περισσότερο!

Στο μεταξύ ο Νετζντέτ στέλνει τους άντρες του να σκοτώσουν την φιλενάδα του Ίμπο!

Πίσω στο Μαχίρ και στη Φεριντέ:

M: Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη στον πατέρα σου, Φεριντέ! Μακάρι να αναρρώσει πολύ σύντομα!
F: Μακάρι…αλλά, δεν ξέρω αν θα με συγχωρέσει ποτέ! … Προκαλούμε μόνο πόνο ο ένας στον άλλο, Μαχίρ…Η αγάπη μας μόνο μας πληγώνει… Απλά με το να είμαστε μαζί μας προκαλεί πόνο.
M: Έχεις δίκιο! Πάντα θα είμαι η μαύρη κατάρα γραμμένη στο μέτωπό σου, έτσι δεν είναι;
F: Είσαι απαγορευμένος για μένα… Το να σε πλησιάσω… Να σε αγγίξω…θεωρείται αμαρτία… Δεν μου επιτρέπεται να προφέρω το όνομά σου ούτε καν στα όνειρά μου… αλλά δεν μπορώ να σταματήσω τον εαυτό μου…απλά δεν μπορώ... Είναι εξαιτίας του τολμηρού και θαραλλέου άντρα που είσαι ή εξαιτίας του τρόπου που με κοιτάζεις με αυτά τα γεμάτα ελπίδα μάτια…; Απλά ξεχνάω τον εαυτό μου σαν να είμαι σε ένα όμορφο όνειρο όταν είσαι μαζί μου … Βλέπεις; ... Ορίστε πάλι! Σε παρακαλώ σταμάτα να κοιτάς έτσι… Σβήσε αυτήν την ελπίδα …Πάντα ήθελα ο πατέρας μου να είναι περήφανος για μένα … να μιλά για μένα με μεγάλη εκτίμηση… να λέει πάντα «Η Φεριντέ, η κόρη μου είναι τόσο διαφορετική»… Ήμουν τόσο προσεκτική και πάντα μετρούσα τα βήματά μου… Ήθελα μόνο να τον βλέπω πάντα να κρατά το κεφάλι του ψηλά με υπερηφάνεια. Δεν μπορώ να αντέξω να δω την απογοήτευση στα μάτια του … Πάντα έδινα περισσότερη σημασία στο τι ήθελε παρά στο τι ήθελα πραγματικά … όμως σήμερα τον πρόσβαλα και τον ντρόπιασα με αυτό … Είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ αυτό που πιστεύω και να παλέψω με όλους γι’ αυτό που θέλω, Μαχίρ… Δεν με νοιάζει τι λένε οι άνθρωποι… ΑΛΛΑ… δεν μπορώ να κάνω κάτι που ο Μεχμέτ Σαίμ θεωρεί ότι είναι ακατάλληλο για την κόρη του… θα έπρεπε να με καταλάβεις καλύτερα από όλους, Μαχίρ! Και οι δυο ζούμε μέσα από τα μάτια των πατεράδων μας… και το μόνο που θέλουμε είναι αυτό που εκείνοι θέλουν… Τώρα αισθάνομαι διχασμένη σε σταυροδρόμι… Εσύ στη μια πλευρά και ο πατέρας μου στην αντίθετη πλευρά… Αισθάνομαι τόσο αβοήθητη…
M: Δεν θα με ξαναδείς, Φεριντέ… Το ορκίζομαι… Θα σε αφήσω για το δικό σου καλό… Δεν θα έρθω σε σένα, ακόμα κι πρόκειται για τον πατέρα μου… Δεν θα ξαναδείς το πρόσωπό μου … θα ξεχάσεις ότι με γνώρισες… Δεν μπορώ να είμαι ο λόγος πίσω από τα δάκρυά σου… Αλλά θα βρω αυτούς που έκλεψαν την ευκαιρία μας να είμαστε μαζί… Θα τους κάνω να πληρώσουν για το πόσο ανήμπορους μας έκαναν …Θα τους κάνω να πληρώσουν για όλα αυτά!

Και το ΑΝΤΙΟ

Κάποιος καλεί τον Τουργκούτ και του λέει ότι σκότωσαν την Γκιουλ (την κοπέλα του Ίμπο) … Ο Τουργκούτ νιώθει την έξαψη της απώλειας του ελέγχου βήμα προς βήμα!!

Οι άντρες του Νετζντέτ του στέλνουν ένα μήνυμα ότι η αποστολή εξετελέσθη, έτσι ο Νετζντέτ λέει στο φρουρό ότι χρειάζεται επειγόντως να δει τον Μαχίρ!

Η Φεριντέ παέι να δει τον πατέρα της. Τον ικετεύει να την συγχωρήσει και εκείνος ανοίγει τα μάτια του. Του υπόσχεται ότι δεν θα ξαναδεί ποτέ πια το Μαχίρ… ότι τελείωσε! Έξω, ρωτάει τον Μελίχ αν ήταν ο Τσετίν που δημοσίευσε το άρθρο του σκανδάλου. Ο Μελίχ δεν της απαντά, είναι ακόμα τόσο θυμωμένος μαζί της. Η Φεριντέ λέει στο Μελίχ ότι τελείωσε… Τελείωσε οριστικά αυτή τη φορά… έστω κι αν πεθαίνει από την αγάπη της για τον Μαχίρ… αλλά τελείωσε, δεν θα τον ξαναδεί ποτέ πια!... Ο Μελίχ αγκαλιάζει την αδερφή του και της λέει ότι ήταν ο Σινάν, ο γιος του Τσετίν που δημοσίευσε το άρθρο. Ο Σινάν είναι ο νέος διευθυντής της εφημερίδας τώρα.

Η Ιλκνούρ καλεί τον Μπουλέντ και του λέει ότι τελείωσε, θέλει διαζύγιο!

Ο Νετζντέτ στέλνει χρήματα στην Αιτέν με ένα γράμμα. Της γράφει ότι δεν μπορεί να ξεχάσει τα λαμπερά μάτια της και ότι θα βγει από τη φυλακή πολύ σύντομα και θα σταθεί δίπλα της. Της ζητά να τον περιμένει, θα έρθει και θα την κάνει να ξεχάσει όλο τον πόνο που βίωσε, της υπόσχεται μια νέα όμορφη ζωή!

Η Σονκιούλ λέει στη μητέρα της ότι θέλει να πάει να δει την Αιτέν, πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που το έκαναν. Αλλά θα πάει να δει τον Γιασίν στο νοσοκομείο και η Αιτέν την καλύπτει.

Ο Νετζντέτ στέλνει να ενημερώσουν τον Μαχίρ για να τον συναντήσει στην κλινική της φυλακής!

Ο Τουργκούτ στίβει το μυαλό του να μάθει ποια θα μπορούσε να είναι η απόδειξη που η Σερρά κρύβει από αυτόν. Και ο ανατριχιαστικά ευφυής Τουργκούτ το βρίσκει.

Η Φεριντέ πάει να δει τον Σινάν:

S: Κυρία Φεριντέ;
F: Συγγνώμη που διακόπτω τη διασκέδασή σας, κύριε Σινάν!
S: Κανένα πρόβλημα… παρακαλώ καθίστε!
F: Είμαι μια χαρά!
S: Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;
F: Ήρθα για το άρθρο που δημοσιεύσατε σήμερα το πρωί.
S: Ακούστε, κυρία Φεριντέ… Εξήγησα το ίδιο στον θείο Μεχμέτ, δεν μπορώ να διαψεύσω ένα ήδη δημοσιευμένο άρθρο... ως δημοσιογράφος, είναι ενάντια στις αρχές μου να διαψεύσω ένα πραγματικό γεγονός … δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι είναι πραγματικό, μπορείτε;
F: Οι αρχές σας στερούνται του σεβασμού της προσωπικής ζωής των ανθρώπων, κύριε Σινάν! Αν ήταν μόνο για την είδηση, χωρίς τα άχρηστα σχόλιά σας δεν θα αντιδρούσα ποτέ… Θα το είχα θεωρήσει ως καθαρή κακή σύμπτωση. Και αν είχα κάνει ένα λάθος θα πλήρωνα γι’ αυτό και μόνο! … Αλλά αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι οι ισχυρισμοί σας για την επαγγελματική μου ηθική και την κατηγορία σας για προκατάληψη και προσωποληψία, γεγονός το οποίο δεν αποδείξατε ότι ισχύει, έτσι;
S: Τι θέλετε τώρα, κυρία Φεριντέ;
F: Ενώ δημοσιεύατε με ευχαρίστηση το νέο, επηρεάσατε αρνητικά την πορεία της υπόθεσης… παραπλανήσατε την κοινή γνώμη… και ίσως να έχετε αλλάξει τη μοίρα ορισμένων ανθρώπων… Έτσι από δώ και στο εξής… κι αν σας έχει απομείνει καθόλου συνείδηση… κάντε την έρευνά σας αρκετά καλά πριν δημοσιεύσετε κάτι που να σχετίζεται με την υπόθεση… Και μην προσπαθήσετε να επηρεάσετε την γνώμη των ανθρώπων με τις δυνατότητές σας και τις ψεύτικες επιδείξεις σας!

Ο Μαχίρ και ο Νετζντέτ στη φυλακή

M:Είναι εδώ ο γιατρός ή πήγε σπίτι του;
Guard: Είναι εκεί.
N: Βλέπεις; Όπως σου είπα, είμαι εδώ, δεν πήγα πουθενά, δεν έχω πού να πάω και ενέργεια να τρέξω, σημείωσα όλα μου τα θέματα, τώρα μπορείς να ρωτήσεις οτιδήποτε θέλεις…
M: Σου είπα τι θέλω, είσαι σε αυτό από την αρχή, Νετζντέτ, ξέρεις ποιος θέλει να βλάψει την οικογένειά μου, ξέρεις ποιος είναι ο δολοφόνος.
N: Ποιος είμαι εγώ για να έχω τέτοια πληροφορία, είμαστε μικροί άνθρωποι, Μαχίρ, αν οι μεγάλοι άνθρωποι το επιτρέψουν, μπορεί να περάσουμε, αν όχι, τότε μένουμε στην πόρτα, ακόμα κι εσύ το ξέρεις αυτό.
M: Σταμάτα να φλυαρείς, Νετζντέτ.
N: Ανακατεύεις τα νερά, Μαχίρ, θα σε πνίξουν, θα κάψουν την ψυχή σου.
M: Θα μιλήσεις.
N: Ή θα με σκοτώσεις; Ποιος θα ήταν ο αριθμός μου;
M: Μίλα καθαρά! Δεν σκότωσα κανέναν.
N: Σις Καζέμ, Γκεβεζέ Αχμέτ, η μητέρα σου, η αδερφή σου, όλοι πέθαναν γιατί δεν παρατούσες αυτό το ζήτημα, πόσες ψυχές θα θυσίαζες για να σώσεις τον πατέρα σου από το σκοινί;
M: Οι θάνατοι και οι αμαρτίες αυτών των ανθρώπων είναι στα χέρια σου, φυσικά, πουλάς τα όπλα σου σε όποιον θέλεις, κάνεις λεφτά και πετάς όποιον θες στη φυλακή, αφήνεις τα πλοία σου να ταξιδεύουν όπου θέλουν και κανένας δεν θα έπρεπε να σε σταματήσει, κανένας δεν μπορεί να πει λέξη!
N:Λοιπόν ,έχεις την αρχή του νήματος, είσαι έξυπνος, αλλά τα αδέρφια είναι αναστατωμένα τώρα, και μιας και με ρωτάς εδώ, θα σου πω ότι κάποιος που αγαπάς θα πεθάνει, μέσα σε μια μέρα, αν δεν παρατήσεις αυτό το θέμα, κάποιος αγαπημένος σου θα πεθάνει.
M: Ποιος;

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:: Χριστίνα Β.- Ειρήνη

Πηγή: Karadayi Greek Fan Club
Διάβασε περισσότερα στο exoumenea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.